Flere søndager i måneden og i ferier arrangeres det rideturer. Disse går på forskjellige steder i Østmarka og varer i 2 eller 3 timer, med oppmøte 30 minutter før. Fra juni-september arrangeres det 3-timers tur og fra oktober til mai arrangeres det 2-timers tur. Prisen er henholdsvis 550,-/400,-                                                Man strigler og saler opp sin egen hest før turen. 24-timers regelen gjelder - melder du avbud 24 timer før eller kortere må turen betales i sin helhet.

Det er 12 års grense for å være med på de vanlige rideturene. 

Det finnes ridehjelmer i de fleste størrelser til utlån. Alle deltakerene må ha sko med hæl, dvs. ikke flate støvler eller joggesko. Rideutstyr anbefales. Kle deg etter været.

Man deltar på ridetur på eget ansvar og plikter å gi instruktøren riktig informasjon om sitt nivå. På de vanlige rideturene må man beherske skritt, tølt/trav og litt galopp.

Noen søndager arrangeres det også rolige rideturer for ryttere som ikke har ridd så mye. Dette er også flott for dem som ikke har ridd på en stund, som trenger en rolig tur "for å komme i gang igjen."